Student Housing Project

Date: 1/15/18
Student Housing Project rendering of elevation view
Student Researchers: Julianna Mestas Faculty Advisor: Kevin Hirth

This project was driven by the need to create housing that accommodated the diverse CU Denver community, emphasizing the inclusion of non-traditional students. With a focus on creating various scales of communal spaces, the variety of units were kept to a minimum. The units themselves are aggregated into four separate buildings that form the shape of a double “L,” each one tiering downward to create rooftop terraces. The two exterior bars are formed out of the inverse of the interior and are elevated off the ground, giving the single loaded corridors equal views into and out of the site. All four buildings are wrapped in a three-part skin system that aids in bringing cohesion to the project while continuing to break up the larger communal spaces into smaller, more private zones.

Student Housing Project